Vauvahieronta

Vauvahieronnalla on paljon myönteisiä vaikutuksia vauvaa. Tervetuloa opiskelemaan tämä ihana ja antoisa hoitomuoto!

Synnytys on suuri muutos vauvalle. Kohdunsisäinen elämä vaihtuu kohdun ulkoiseen elämään ja olosuhteet ovat hyvin erilaiset. Vastasyntynyt tarvitsee ympärilleen lämpöä, läheisyyttä, hellyyttä, turvallisuutta sekä äidin ja/tai isän. Paras paikka vastasyntyneelle on olla kenguruhoidossa äidin tai isän paidan alla iho ihoa vasten. Ihanaa sekä vauvalle että äidille! Voit kysyä meiltä kenguruhoidosta halutessasi lisää.

Vauvahieronnan ydinajatus on rakkauden tunteen välittäminen ja vauvan toivottaminen tervetulleeksi maailmaan turvallisen ja hoivaavan kosketuksen avulla. Hierojasta siirtyy vauvaan elintärkeää tunneravintoa.

Vauvahieronta ei ole hoitomuoto, vaikka sen avulla pystytäänkin vahvistamaan vauvan yleiskuntoa ja eri elinten toimintoja. Hieronnan vaikutuksia vauvaan on mm. verenkierron vilkastuminen, hengityksen syveneminen, ruuansulatuksen vauhdittuminen, hermoston tasapainottuminen ihon reseptoreiden kautta, lihasjännitysten laukeaminen, unen laadun parantuminen ja syveneminen, motorisen kehityksen edesauttaminen, jne. Äidin hieroessa vauvaa lisääntyy äidillä samojen hyvän olon hormonien erittyminen kuin vauvalla. Tämä vaikuttaa äidinmaidon eritystä lisäävästi. Vauvahieronta on sanatonta viestintää vauvan ja hierojan välillä.

Hierontamenetelmä, jota vauvoilla käytämme, on Kirsti Rikalan suomeen tuomaintialainen vauvahieronta, johon yhdistetäänmeridiaanien (energiakanavia) ja vyöhykepisteiden hierontaa. Voit tulla oppimaan vauvahierontaa joko yksilöohjaukseen tai vauvahierontakurssille. Terveydenhuoltoalan ammattilaisille järjestämme vauvahieronnan ohjaajakoulutusta.

Vauvahieronnan yksilöohjaus kestää noin 90 min ja maksaa 80 €. Kursseista löydät lisätietoa koulutukset-sivuilta. 

Arkistot

Ota yhteyttä

Home Work

Y: 2824887-6

Yhteystiedot

Aukiolo: Soitot arkisin klo 8 -19 välillä. Sähköpostilla tavoitat meidät myös aukioloaikojen ulkopuolella

Leena Paavola
0500 403 135

homekoira@homekoirapalvelut.fi